Mi a különbség a tengerisó és a konyhasó között?

Mi a különbség a tengerisó és a konyhasó között?

A tengerisó vagy konyhasó kérdésben a különleges alkalmakra vagy az egészséges főzéshez sokan az első lehetőséget választják. Kémiai szempontból viszont alig van különbség közöttük. Az eltérés a bányából származó normál asztalisó és a tengerisó között elsősorban az állagban és a maradék nedvességtartalomban rejlik.

Míg az előbbit főként fehér, finomra őrölt formában árulják, az utóbbi durva szemcsék formájában kapható. A tengerisó nem egészségesebb, mint a többi sófajta, ezért ugyanolyan mértékkel kell fogyasztani. A finom és durva fajtája ugyanolyan univerzálisan használható a főzésben, mint a hagyományos asztali só.

Ezért a legkülönfélébb receptek összetevőinek listáján is szerepel, a zöldségkeverékektől a halételeken át az édes desszertekig. A magasabb nedvességtartalmú tengerisó az enyhe ízesítésű ételekhez, kenyérhez, süteményekhez vagy tésztavízhez alkalmasabb. Mindezek mellett nagyon népszerű fürdőadalék is, ami segít az olyan bőrproblémákon, mint a neurodermitisz, a pikkelysömör vagy a pattanások.

Tömegnövelő étrend nehezen hízóknak és teltebb formákra vágyóknak

Sokan küzdenek azzal a problémával, hogy bármennyire sokat is esznek, nem tudnak meghizni, de a tömegnövelő étrend nehezen hízóknak segíthet egy pár kilót felszedni. Ha Ha többször étkezünk a nap folyamán, az növelheti az étvágyat, és fokozhatja az anyagcserét és az emésztést.

A tömegnövelő étrend nehezen hízóknak jobban fog működni, ha több étkezést vezetünk be a nap folyamán, csökkentve az étkezésenként elfogyasztott kalóriamennyiséget. A finomított szénhidrátok használatával több szénhidrát és kalória fogyasztható, mintha csak összetett szénhidrátokat használnánk.

A dietetikusok óva intenek attól, hogy az étrendedet kizárólag zabpehellyel, édesburgonyával, quinoával és teljes kiőrlésű gabonafélékkel töltsük meg a tömegnövelés során, ami extrém teltségérzethez vagy túl sok mosdóban töltött időhöz vezethet. A magas kalóriatartalmú shake-ek a tömegnövelő étrend nehezen hízóknak szánt mentőövei. Nagyszerűen növelik az általános kalóriabevitelt, számos makro- és mikrotápanyagot adnak hozzá, és kevésbé terhelik meg a gyomor- és bélrendszert.

Gyümölcsökben és zöldségekben gazdag a mediterrán diéta mintaétrend

A mediterrán diéta mintaétrend olyan táplálkozási mód, ami a gyümölcsöket, a zöldségeket, a hüvelyeseket és a teljes kiőrlésű gabonaféléket helyezi előtérbe. Kevesebb feldolgozott élelmiszert és húst tartalmaz, mint a tipikus nyugati étkezés. Az orvosok mediterrán diéta mintaétrend követését ajánlhatják a betegségek megelőzése és az egészség hosszú távú megőrzése érdekében.

A mediterrán térségben sokféle étel és konyha létezik, így nincs konkrét mediterrán étrend, hanem inkább egy étkezési stílus, amiben nagyobb hangsúlyt fektetnek a növényi ételekre. Az ételek és uzsonnák fő összetevői a gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű gabonafélék és hüvelyesek, de tartalmazhatnak kis adag halat, húst vagy tojást.

Köztudott, hogy az általános kalóriabevitel és az energiafelhasználás fontosabb a fogyás szempontjából, mint bármilyen konkrét étrend összetétele. A mediterrán diéta mintaétrend azonban egészséges szénhidrátokat, zsírokat és egyéb tápanyagokat tartalmaz, így segíthet a fogyásban az általános kalóriadeficit részeként.

Nem a fogyásról szólnak a szigorú candida diéta receptek

A szigorú candida diéta receptek készítését gyakran említik a bélben természetesen előforduló, Candida albicans nevű, gomba szerű organizmus feltételezett túlszaporodásának a kezelésére. Ennek az elméletnek a hívei azt állítják, hogy ez a kórkép számos tünetet okozhat, például fáradtságot, rossz emésztést, fejfájást és memóriazavarokat.

A szigorú candida diéta receptek megszorító jellegűek, és ennek következtében kiiktatnak minden olyan élelmiszert, amiről úgy gondolják, hogy hozzájárul a candida növekedéséhez. A diéta a cukorban szegény, teljes értékű élelmiszereket, valamint a nem keményítő tartalmú zöldségeket, a sovány fehérjét, például a húst, az omega-3 zsírsavakban gazdag forrásokból származó jótékony zsírokat és a koffeinmentes italokat támogatja.

Ilyenek például a citrom és a lime, a spenót és a kelkáposzta, a köles, a quinoa és a hajdina, az avokádó és az olajbogyó. A szigorú candida diéta receptek tiltják a magas cukortartalmú vagy feldolgozott élelmiszerek, bizonyos húsok, zsírok és olajok, valamint koffeines és alkoholos italok fogyasztását.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás