Milyen termék a kókuszolaj?
Napjaink egyik legnépszerűbb készítménye a kókuszolaj, ami számos területen felhasználható. Az olaj legnagyobb részét telített zsírsavak alkotják, azonban nem tartalmaz koleszterint. A kókuszolaj szerkezete hő hatására sem bomlik meg, így húsok sütéséhez, vagy akár süteményekhez is alkalmazhatjuk. A kókuszolaj hatásai hasznosak az egészség szempontjából. Mivel az olaj rendkívül alacsony szénhidráttartalommal rendelkezik, ezért a fogyókúrázók is bátran alkalmazhatják. A vele elkészített ételek megőrzik könnyedségüket, megfelelő mennyiségű energiát biztosítanak a mindennapokra.
A kókuszolaj hatásai között szerepel a vírus- és baktériumölő tulajdonsága is. A kókuszolajban kaprilsav található, ami gombaölő hatással rendelkezik. Így a kókuszolaj, még a Candida gombás fertőzés esetén is hasznossá válhat. A kókuszolaj hatásai minden ember számára hasznosak lehetnek. A kókuszolaj a hiedelmekkel ellentétben nem kókusz ízű, színtelen, szagtalan és íztelen készítmény, amellyel kiváló fogásokat készíthetünk.