Panyolai Pálinka – könnyű, gyümölcsös élvezet egyetlen pohárban
A Panyolai Pálinka a természet hamisítatlan tisztaságát testesíti meg. A világ minden tájáról érkező ínyencek nagyra értékelik a finom párlatok sokféle ízét, míg mások a gyümölcsös édességét dicsérik. A Panyolai Pálinka nagy szenvedéllyel és odaadással készül a jól ismert szeszfőzdében.
A helyi termesztésből származó lédús, napsütésben érett gyümölcsök páratlanul csábító ízt adnak az italnak. A Panyolai Pálinka olyan gyümölcsökből készül, amik elegendő cukrot tartalmaznak ahhoz, hogy az erjesztési folyamat során megfelelő mennyiségű alkoholt állítsanak elő a lepárláshoz. Az erjesztéshez a gyümölcsöt légmentesen záródó edényekbe teszik, ahol néhány hét alatt alkohol keletkezik a cukorból.
Ezután az alkoholt több lépésben finoman lepárolják, így a gyümölcs értékes aromái és az illóolajok megmaradnak, ami a pálinka nagyszerű ízét adja. Hogyan kell inni a pálinkát? Ezt a kérdés sokan felteszik és joggal. Az üveget gyakran a fagyasztóban vagy a hűtőben tárolják. Ez azonban nem jó ötlet, mert lényegében lefagyasztják az ízeket és megakadályozzák azok megfelelő kifejlődését. A legtöbb finom szeszesital ideális fogyasztási hőmérséklete 15-18°C.
Ha van otthon borosszekrény, abban tanácsos tárolni a pálinkát. Nyáron a palackokat hűtőbe is lehet tenni, hogy a termék gyorsan elérje a tökéletes hőmérsékletet. A modern gyümölcspálinkák már régen leváltották a nagypapa nedűjéről alkotott képet. A Panyolai Pálinka kínálat pedig annyi sokféle változattal bővült, hogy a végfelhasználónak immár hihetetlenül gazdag választéka van az olyan klasszikusok mellett, mint a cseresznye vagy a vilmoskörte.