Skip to content

urbitalis.hu

Menu
  • Kezdőlap
  • Kapcsolat
Menu

Pirított hajdina jótékony hatással

Posted on 2016-03-19
Hajdina
Hajdina

Régen a szegényebb emberek több gabonát fogyasztottak, mivel nem volt lehetőségük más, jobb minőségű élelmiszert vásárolni. A hajdina a szegények eledele volt az ókorban, viszont ma már bárhol hozzá lehet jutni. A speciális gabonaféle először Közép-Ázsiában terjedt el, majd később már Európában is jelen volt. A hajdinát a mérsékelt égövben kezdték el termeszteni. A hajdina hasonlóan a többi gabonaféléhez, jelentős szénhidrátforrásnak számít.

Gondolta volna, hogy hazánkban főleg az Őrségben és a Felső-Tisza vidékén termelik hatalmas területeken a speciális gabonát? De beszéljünk egy kicsit a szervezetre gyakorolt hatásairól! Ásványi anyagokban igen gazdag. Tartalmaz kalciumot, magnéziumot, rezet, vasat, illetve cinket. A hajdina igen értékes vitaminforrásnak tekinthető, mivel megtalálható benne az E-, B1-, B2- és P-vitamin is. Ezeken kívül erős antioxidáns hatású flavonoidok is vannak benne, amelyek kiválóan alkalmazhatóak a kapilláris vérzéseknél. A hajdina régen a mindennapi táplálkozás részét képezte.

Legutóbbi bejegyzések

  • Minőségi bögre nyomtatás a Pixelspolo.hu-tól
  • Prémium fedőmatrac a Netmatrac Webáruház kínálatából
  • Az elasztán anyag tulajdonságai figyelemre méltóak
  • Mellnagyobbítás specialistája: Dr. Fábián Zsolt plasztikai sebész
  • Fogfehérítés Budapest központjában a MyDent fogorvosi rendelőben

Kategóriák

  • Autó
  • Egyéb
  • Irodalom
  • Szolgáltatás
  • Táskák
  • Város
  • Vásárlás
  • Webáruház

Címkék

mikrohullámú sütő mini sütő
©2025 urbitalis.hu | Design: Newspaperly WordPress Theme